Blog


Theodorpetkovsk
24, Скопје, Македонија

Те сонив Со нив Во градот мој роден Се сонив себе со тебе Само во иднината Во нашиот град Како сите плачат Од нашиот град Како ретко кој се смее Во нашиот град Како некој да не протерал Од нашиот град. Нашиот град е кошмар. Се разбудив и си реков, нашиот град само за викенд. Станав турист во роден град. Никогаш може ни не бев од таму. Те сонив. Со нив. Насмеана и весела. Некаде во иднината. Некаде во минатото. Блиску до мојата адреса по пасош. Адреса непосетена. Адреса полна немир и крв. Адреса полна гнев и пекол. Адреса полна…


Theodorpetkovsk
24, Скопје, Македонија

Те сонив Со нив Во градот мој роден Се сонив себе со тебе Само во иднината Во нашиот град Како сите плачат Од нашиот град Како ретко кој се смее Во нашиот град Како некој да не протерал Од нашиот град. Нашиот град е кошмар


31.03.2018
Theodorpetkovsk
24, Скопје, Македонија

Xufftejn tiegħek togħma bħal oranġjo jagħtuhom lili kull lejl naħseb dwarhom int ħolma tiegħi ħolma li jsiru realtà tgħanniqa al darb'oħra,bl-armi tiegħek ġwienaħ simili, ġwienaħ bħal anġlu, jien bla tama poetika ruħ u reliġjon tiegħi huwa imħabba jemmnu fl-imħabba u jibqgħu dejjem żgħażagħ!! mill-qiegħ tal-qalb tiegħi: THEODORE


29.05.2018
Silence
30, Скопје, Македонија

Тие во мене умираат, кршејќи се во баснословен ритам, обземен од сладот на недостижни гроздови, искален од огнот на туѓи горења, стиснат во урна на моето несвесно пеплосување. Тие во мене умираат, и не знаејќи дека се мртви по моите стапки урагани креваат за да го однесат и живото и мртвото од заостанати илузии, што како бастуми ја држат душата за тлото која жедна за почивка бара да си прилегне во невидливо гробје. Тие во мене умираат и шумот од нивното последно издишување ми го препишуваат како наследство од времето кога со трепет ги чешлав, со панделки ги дотерував и…


Silence
30, Скопје, Македонија

...и следи ме. -Каде? -Во непознатото, зарем важно ли е? Се’ додека ја имам твојата рака... -Но мене ми е важно, потребна ми е сигурност! -Те држам до себе, има ли поголема сигурност од тоа? -Не, не, не ме разбираш! Верувам дека ме штитиш од околината, од надворешниот свет, но потребна ми е поинаква сигурност, поинаква заштита. -Поинаква заштита? Љубов, го имаме светот на дланка, од што сакаш заштита!? -Од тебе...


Silence
30, Скопје, Македонија

Замина тивко, и пустош остави,
зад него непробоен ѕид постави.
Роза подарена, искина на две,
реши таа да стави крај на се’.

Со солзи ја пратеше, и убиствен молк,
а во него владееше глад како на волк.
Сакаше да се стрча, да ја гушне силно,
да ја погали по образот, да ја бакне милно.

А сепак таа продолжи, не гледајќи назад,
а него само продолжија морници да го лазат.
Ќе се врати ли таа некогаш сакаше да знае,
ил го остави вечно за минатото да се кае...


14.01.2018
Silence
30, Скопје, Македонија

 Се појави без глас, од никаде... А веќе си во мене, насекаде... Во глава, во мисли, во спомен, во слатки моменти од секој домен. Ми остави насмевка налик принцеза, и кроток поглед од кој се ежам. Допир од кој искрена стремеж блеска, во дневни мечти и вечерна треска. Направи и во магија да верувам, во слаткоречивоста твоја да поверувам, да се надевам на довековна идила, и кристална љубов од бајки со крила. Овој силен занес кон тебе ме носи, пркосејќи и' на реалноста, ја коси. Го наоѓа патот кој води кон тебе, зашто само таму се пронаоѓам себе.


13.01.2018
Silence
30, Скопје, Македонија

 The hardest thing in life is watching someone you love,love someone else.


02.02.2018
Silence
30, Скопје, Македонија

Колку и да е болна, треба да се кажува
колку и да е сурова, треба да се знае
колку и да е тешко, треба да се признае
колку и да е невозможно, треба да се проба

за мене, не за друго
за мене, нели сум ти пријател
за мене, нели ме сакаш
за мене, кој друг ако не за мене

т.е знаеш ли што е тоа вистина пред се
знаеш ли како изгледа тоа нешто
си го применила ли тоа некогаш
или ти си само еден обичен лицемер.


Silence
30, Скопје, Македонија

Нe се грижи за мене доволно сум стар за тоа не се грижи за себе остај го тоа на огледалото Не се грижи за утрешниот ден тој самиот нака се грижи за тоа не се грижи што ќе јадеш птиците не се грижат а пак никогаш не се гладни не се грижи што ќе облечеш цвечињата се поубави од кралот а тие не се грижат за изгледот И на крајот запамти... Не се грижи се за малите работи, сите работи во животот се мали.


Blog
Blogs are being updated every 5 minutes