Blog


31.03.2018
Theodorpetkovsk
23, Скопје, Македонија

Tamu, odvedi me tamu Od kade pticite ne se vrakjaat Tamu, kade bolkata se meri vo sol Sol na rana, solna rana. Tamu kade sudbinata e nepredvidliva Kade kosmarot e rajot sto go zivees Na ostrov kade talkaat dusi vo potraga po nepovratna ljubov I doverba...


31.03.2018
Theodorpetkovsk
23, Скопје, Македонија

Duhet te e zgjojme ajo dashuri ne menyre e vertet qe e kam dhe e ndjej cdo dite. Ndjej dashuri.Dashuroj.Me gjith zemer. Me drejto kush dhe kur te dashuroj. Nuk dua te futem me njerez tjeter perveq ato te shkolles


31.03.2018
Theodorpetkovsk
23, Скопје, Македонија

 Duhet te e zgjojme ajo dashuri ne menyre e vertet qe e kam dhe e ndjej cdo dite. Ndjej dashuri.Dashuroj.Me gjith zemer. Me drejto kush dhe kur te dashuroj. Nuk dua te futem me njerez tjeter perveq ato te shkolles


Theodorpetkovsk
23, Скопје, Македонија

Те сонив Со нив Во градот мој роден Се сонив себе со тебе Само во иднината Во нашиот град Како сите плачат Од нашиот град Како ретко кој се смее Во нашиот град Како некој да не протерал Од нашиот град. Нашиот град е кошмар. Се разбудив и си реков, нашиот град само за викенд. Станав турист во роден град. Никогаш може ни не бев од таму. Те сонив. Со нив. Насмеана и весела. Некаде во иднината. Некаде во минатото. Блиску до мојата адреса по пасош. Адреса непосетена. Адреса полна немир и крв. Адреса полна гнев и пекол. Адреса полна…


Theodorpetkovsk
23, Скопје, Македонија

Те сонив

Со нив
Во градот мој роден
Се сонив себе со тебе
Само во иднината
Во нашиот град
Како сите плачат
Од нашиот град
Како ретко кој се смее
Во нашиот град
Како некој да не протерал
Од нашиот град.
Нашиот град е кошмар.
Се разбудив и си реков, нашиот град само за викенд.
Станав турист во роден град.
Никогаш може ни не бев од таму.
Те сонив.
Со нив.
Насмеана и весела.
Некаде во иднината.
Некаде во минатото.
Блиску до мојата адреса по пасош.
Адреса непосетена.
Адреса полна немир и крв.
Адреса полна гнев и пекол.
Адреса полна чекори тивки.
Адреса полна завист.
Можеби никогаш не бевме родени.
За да останеме таму на старата адреса.
Те сонив.
Те вкусив.
Ќе ги допрам и вкусам тие усни.
Ќе се угушиме повторно…


Theodorpetkovsk
23, Скопје, Македонија

Те сонив Со нив Во градот мој роден Се сонив себе со тебе Само во иднината Во нашиот град Како сите плачат Од нашиот град Како ретко кој се смее Во нашиот град Како некој да не протерал Од нашиот град. Нашиот град е кошмар. Се разбудив и си реков, нашиот град само за викенд. Станав турист во роден град. Никогаш може ни не бев од таму. Те сонив. Со нив. Насмеана и весела. Некаде во иднината. Некаде во минатото. Блиску до мојата адреса по пасош. Адреса непосетена. Адреса полна немир и крв. Адреса полна гнев и пекол. Адреса полна…


Theodorpetkovsk
23, Скопје, Македонија

Те сонив Со нив Во градот мој роден Се сонив себе со тебе Само во иднината Во нашиот град Како сите плачат Од нашиот град Како ретко кој се смее Во нашиот град Како некој да не протерал Од нашиот град. Нашиот град е кошмар


31.03.2018
Theodorpetkovsk
23, Скопје, Македонија

Xufftejn tiegħek togħma bħal oranġjo jagħtuhom lili kull lejl naħseb dwarhom int ħolma tiegħi ħolma li jsiru realtà tgħanniqa al darb'oħra,bl-armi tiegħek ġwienaħ simili, ġwienaħ bħal anġlu, jien bla tama poetika ruħ u reliġjon tiegħi huwa imħabba jemmnu fl-imħabba u jibqgħu dejjem żgħażagħ!! mill-qiegħ tal-qalb tiegħi: THEODORE


29.05.2018
Silence
28, Скопје, Македонија

Тие во мене умираат, кршејќи се во баснословен ритам, обземен од сладот на недостижни гроздови, искален од огнот на туѓи горења, стиснат во урна на моето несвесно пеплосување. Тие во мене умираат, и не знаејќи дека се мртви по моите стапки урагани креваат за да го однесат и живото и мртвото од заостанати илузии, што како бастуми ја држат душата за тлото која жедна за почивка бара да си прилегне во невидливо гробје. Тие во мене умираат и шумот од нивното последно издишување ми го препишуваат како наследство од времето кога со трепет ги чешлав, со панделки ги дотерував и…


Silence
28, Скопје, Македонија

...и следи ме. -Каде? -Во непознатото, зарем важно ли е? Се’ додека ја имам твојата рака... -Но мене ми е важно, потребна ми е сигурност! -Те држам до себе, има ли поголема сигурност од тоа? -Не, не, не ме разбираш! Верувам дека ме штитиш од околината, од надворешниот свет, но потребна ми е поинаква сигурност, поинаква заштита. -Поинаква заштита? Љубов, го имаме светот на дланка, од што сакаш заштита!? -Од тебе...


Blog
Blogs are being updated every 5 minutes